WAT IS "THE GOGOWORKOUT®?"

The GOGOWORKOUT®” is de verzamelnaam voor een danstrend in bewegen. Er zijn diverse richtingen, waarin voor elk een net iets andere benadering gevraagd wordt. Op aerobicsgebied heet het “Gogoworkout”, in het danscircuit heet het “gogostyle”. Daarnaast is er een professionele dansgroep “Club Gogo”. De choreografieën van Hanneke Mouw zijn ook “gogostyle”. Het is het concept en de merknaam van Hanneke Mouw. De totale benadering heet “the GOGOWORKOUT®”Gogoworkout is een unieke tak in het hedendaagse funkaerobics en dansveld, en maakt gebruik van een samensmelting van deze twee werkvormen. Eén van de elementen waardoor Gogoworkout zich onderscheidt, is het gebruik van de “performance techniek”. Inmiddels zijn er wereldwijd 2000 docenten opgeleid door Hanneke Mouw.

De basistechniek van Gogoworkout gebruikt de fundamenten van aerobics(methodiek), jazzballet, moderne dans en de terminologie en bewegingsmotieven van alle andere dansvormen (o.a. streetdance, funk, breakdance). M’n gehele achtergrond van training en instructie in de “gogostyle”komt voort uit educatie, kennis, ervaring en research welke ik zo’n twintig jaar lang heb opgedaan. Persoonlijke interpretatie van de verschillende technieken, adapties en ervaringen, geven een eigen karakter aan mijn techniek en stijl.

Wat mij voor ogen staat , verkregen door deze jarenlange ervaring is een serieuze benadering van het methodische onderricht van Gogoworkout. Er moet een balans heersen tussen de veiligheid en methodiek van aerobics en de creativiteit en het gevoel(emotie en ritme) van dans.
Mede door de reizen die ik gemaakt heb om dans en aerobics te zien in andere culturen kan ik nu met overtuiging melden dat ik een uniek product gecreëerd heb “Gogoworkout”.